Bakanlık, Malatya'daki İddiaları Yalanladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Malatya'da belirli yerlerin rezerv alandan muaf tutulduğu iddialarına yanıt verdi.

Sultan
Sultan
14 Eylül 2024 Cumartesi 11:56
Bakanlık, Malatya'daki İddiaları Yalanladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Malatya'da belirli yerlerin rezerv alandan muaf tutulduğu iddialarına yanıt vererek söz konusu iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Malatya Basınında yer alan haberlerde, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Ak Parti'den ve partiye yakınlığı olan bazı isimlere ait binaların rezerv alanı dışında bırakıldığı iddia edilmişti.

Söz konusu binalardan bazıları Ak Parti'den önemli isimlere ait olurken ayrıca, rezerv alanı ilan edilen Mücelli Caddesi'nde de belirli yapıların uygulama dışı bırakıldığı iddiası dile getirilmişti.

Malatya basınını meşkul eden iddialara Bakanlık, yanıt verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bugün bazı basın yayın organlarında yayımlanan haberlere dair açıklama yapılma zorunluluğu doğmuştur. 'Rezerv Alan Dışında Bırakılan Bazı Yerlere Çok Özel Kamulaştırma' haberinde yer alan rezerv alan dışına çıkarılarak korunduğu belirtilen yapıların tamamı, Rezerv Yapı Alanı içerisinde bulunmaktadır. İlgili haberde belirtilen kişilerin taşınmazların rezerv yapı alanından çıkarıldığına dair bilgi tamamen asılsızdır. Yine rezerv yapı alanı içerisinde bulunmayan ve bazı vatandaşların taşınmazlarının yüksek bedellerle kamulaştırıkdığı iddiası da tamamen gerçeklikten uzaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız." denildi.

Bu açıklama, Malatya'da tartışma yaratan iddiaları net bir şekilde yalanlarken rezerv alanlarında yıkım çalışmaları hızla devam ediyor, İlerleyen süreçte söz konusu yapıların yıkılıp yıkılmayacağı ise merak konusu..

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83