Elden Kira Ödemelerine Yüzde 10 Ceza Uygulanacak

Kira ödemelerini elden yapanlar dikkat! Söz konusu uygulamaya ceza artırımı getiren yeni tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Artık, kira ödemelerini banka veya PTT aracılığıyla yapmayanlar, her tespit için kira tutarının yüzde 10'u kadar ceza ile karşılaşacak.

Sultan
Sultan
18 Ekim 2024 Cuma 13:22
Elden Kira Ödemelerine Yüzde 10 Ceza Uygulanacak

Kira Ödemelerinde Elden İşlem Ceza Uygulaması Başlıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, kira ödemelerini banka veya PTT aracılığıyla yapmayanlar, her tespit için kira tutarının yüzde 10'u oranında ceza ile karşılaşacak.

Eski düzenlemede, konut kira ödemelerinde yalnızca 500 lirayı aşan ödemeler için bankaya veya PTT'ye ödeme zorunluluğu bulunurken, yeni tebliğle bu sınır kaldırıldı ve tüm kira ödemeleri için banka veya PTT kanalı zorunlu hale getirildi.

Ayrıca, kiracıların elden ödeme yaptığına dair durumu 5 iş günü içinde bildirmeleri halinde ceza uygulanmayacak.

Öte yandan, bir takvim yılı içinde kesilecek özel usulsüzlük cezası üst sınırı 20 milyon liraya yükseltildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83