İnönü Üniversitesi Öğrencileri Filistin İçin Yürüyüş Düzenledi

İnönü Üniversitesi öğrencileri kılınan cuma namazının ardından Filistin için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte katliamı kınayan öğrenciler ve öğretmenler Amerika’da üniversitelerin direnişinin engellenmesine de tepki gösterdi.

editör
editör
03 Mayıs 2024 Cuma 17:27
İnönü Üniversitesi Öğrencileri Filistin İçin Yürüyüş Düzenledi

İnönü üniversitesi toplulukları Filistin’de devam eden zulüm için oturma eylemi gerçekleştirdi.

Cuma namazı sonrası toplanan öğrenciler ve öğretmenler ellerinde pankartlarla Filistin için adalet istediler.

Eylemde basın açıklaması yapan topluluk Filistin’de katledilen öğrenciler, eğitmenler ve sağlık personellerine dikkat çekerek savaşı kınarken Filistin’e destek olan insanlara uygulanan zorbalıklara da tepki gösterdiler. "Biz Filistin'e karşı yapılan bu zorbalığı kınıyoruz. Biz Müslimanız birbirimizin yanında durmamız gerekiyor, Onlar için elimizden sadece bu geliyor bizde sesimizi bu şekilde duyurmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandılar.

Oturma eylemi sırasında savaşta acımasızca katledilen öğrenciler ve akademisyenler için cübbe ve kalem bırakan topluluk savaşın bir an evvel bitmesi gerektiği mesajını verdi. "Cübbe ile kalem bıraktık çünkü bıraktığımız cübbeler Akademisyenlerimizi temsil ediyor, bıraktığımız kalem ise Gazze'de ki öğrencilerimizi temsil ediyor biz bu süreçte hep yanlarımda olacağız bu savaşın bir an önce bitmesi gerekiyor" şeklinde konuştular.

Son Güncelleme: 03.05.2024 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86