Kışla Esnafının Dayanacak Gücü Kalmadı

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği Başkanı Salih Karademir, kışla caddesi esnafıyla bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Esnaflar yetkililere seslenerek dayanacak güçlerinin kalmadığını belirtti.

Sultan
Sultan
04 Temmuz 2024 Perşembe 11:26
Kışla Esnafının Dayanacak Gücü Kalmadı

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, kışla esnafıyla bira araya geldi.

Kışla caddesinin rezerv alan ilan edilmesinin ardından bölgede esnaflık yapan vatandaşlardan iş yerlerini tahliye etmeleri istenmişti.

Yargıya başvuran vatandaşlar kendilerine söz verildiğini belirterek sürecin biraz daha geciktirilmesini talep etti. Ancak gelinen son noktada zaman tükendi.

Alanda inşaat çalışmalarının başlaması için esnafların bir an önce kendilerine tahsis edilen alana geçmeleri istendi.

Duruma tepki gösteren esnaflar, MAGİNDER Başkanı Salih Karademir ile basın açıklamasında bulundu.

Esnaflara gösterilen yerlerin kendileri için elverişli olmadığını belirten Karademir, "Kışla Caddesi'ndeki esnaflarımızı MAGİNDER ailesi olarak ziyaret ederek toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bugün de esnaflarımızla birlikteyiz. 31 Mart yerel seçimleri sürecinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er esnaflarımıza burada kalacaksın ve çıkmayacaksınız şeklinde ifadelere bulunmuştu. Bu sözleri anımsatarak, bölge esnaflarımız için kapalı çarşı üstünde veya kışla caddesinde dükkanların önüne konteyner verilmesi talep ediyoruz“ ifadelerini kullandı.

Esnaflar ise, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığının altını çizerek bu süreçte mağdur olmak istemediklerini vurguladı, "Bizlere seçimden önce çok söz verildi ama biri bile tutulmadı. Biz verilen sözlerden de geçtik iş yerlerimizin karşısına konteynerlerin kurulmasını istiyoruz bu sayede en azından bizim de ticaretimiz zarar görmez. Bize sormadan konteynerleri yerleştirmişler ama malasef orası bizim için uygun değil biz bu süreçte mağdur olmak istemiyoruz mağduriyetin en aza indirilmesini istiyoruz" dedi.

Projeye karşı olmadıklarını belirten esnaflar, Malatya’yı terk etme noktasına geldiklerini söyledi, "Bizde esnaflar olarak projeye karşı değiliz daha iyi ve güzel ortamlarda ticaret yapmayı bizlerde isteriz ancak bu süreçte bizleri mağdur etmek doğru mu biz mağduriyetin en aza indirilerek yapılmasını istiyoruz. Biz artık şehri terk edecek duruma geldik uygun iş yeri bulamıyoruz bulsak hemen gideceğiz" şeklinde konuştu. 

Kurumlardan net cevap alamadıklarını vurgulayan vatandaşlarsa bezmiş durumda.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83