Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ‘Sarı Öfke'

Malatya'da ticari taksi esnafları Büyükşehir Belediyesi'nde araçları ile tepki eylemi gerçekleştirdi. Başkan Sami Er ile görüşmek isteyen esnafa izin verilmezken, esnaf taksi de indi bindi ücretlerine güncelleme yapılmasını talep etti.

editör
editör
07 Haziran 2024 Cuma 12:35
Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ‘Sarı Öfke'

Malatya'da yüzlerce ticari taksi sürücüsü indi bindi ücretlerinin güncellenmediği gerekçesi ile Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne yürüdü.

Konvoy yaparak belediye önüne gelen esnaflar belediye bünyesindeki Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü yetkililerinin zam taleplerine karşı verdikleri dilekçeyi yırttığını öne sürerek Başkan Sami Er ile görüşmek istedi.

Eylem sırasında çevik kuvvet polisleri belediye girişini kapatırken, esnaf hem belediyeyi hem de şoförler cemiyeti yönetimini sık sık yuhaladı.

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği eylemde artan maliyetlere rağmen indi bindi ücretlerinin arttırılmamasına tepki gösteren esnaf, yetkililer ile görüşmekte ısrar etti.

Belediye önüne gelen Esnaf Odası Birliği ve aynı zamanda Şoförler Cemiyeti Başkanı Şevket Keskin, eylemin sonlandırılmasını isteyince ortam gerildi. Keskin, " Bu eyleme gerek yok arkadaşlarımızın hepsi evine gidecek ve herkes işinin başına dönecek " ifadelerini kullandı.

Polislerin de araya girmesi sonrası tartışmalar önlenirken Başkan Keskin, belediye yetkilileri ile görüşüp zam yapılması noktasında toplantı için söz aldı.

Bunun üzerine Keskin kısa süre sonra fiyatların güncelleneceğini belirtince ticari taksi esnafları belediye önünden ayrıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86