Malatya İçin Zirai Don Tehlikesi Sürüyor!

Hava sıcaklıkları gittikçe azalıyor, Malatya’da ki çiftçiler için ise tehlike doğuyor. Meteorolojiden yapılan uyarıda hava sıcaklığının mevsim normallerinin 5 ila 7 derece altında seyredeceği söylenirken bölgede zirai don tehlikesinin olduğu belirtiliyor.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
19 Ekim 2024 Cumartesi 19:13
Malatya İçin Zirai Don Tehlikesi Sürüyor!

Ekim ayı soğukları beraberinde getirdi, tarımla uğraşanlar için ise tehlike doğurdu.

Meteoroloji 13. Bölge müdürlüğü bölge genelinde hava tahmin raporunu açıkladı.

Bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olsa da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 7 derece altında seyredeceği belirtildi.

Öte yandan Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl çevreleri ile Adıyaman'ın kuzey kesimlerinde  23 Ekim 2024 tarihine kadar zirai don tehlikesinin olduğu söylendi.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda “tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın tahmin ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83