Malatya Yeni Cami’sine Kavuştu

8 Ekim 2018'de inşaatına başlanan ve pandemi ile deprem nedeniyle bir türlü tamamlanamayan Göçmez Camii, sonunda açıldı.

Rabia Işık
Rabia Işık
08 Mart 2024 Cuma 20:25
Malatya Yeni Cami’sine Kavuştu

Temeli 2018’de atılan Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Emniyet Müdürlüğü yanına inşa edilen göçmez camii tamamlanarak ibadete açıldı.

Hayırsever bir iş insanı tarafından başlanan camii ilk olarak pandemi ikinci olarak da 6 Şubat depremleri nedeniyle bir türlü tamamlanamamıştı.

Caminin inşasının bitmesinin ardından bugün açılışı gerçekleşti.

3 bin metrekare kapalı alanı bulunan Camii’nin bin metrekare alanı asma kat ve bodrumdan oluşuyor.

3 bin kişilik ibadet alanı bulunan camide, kuran kursu için oluşturulan bir gençlik merkezi de bulunuyor.

Camii açılışı sonrası konuşan Dr. Erdal göçmez, depremlerin ardından Malatya’nın bu camiye ihtiyacı olduğunu belirterek şunları söyledi, "6 Şubat felaketinde birçok ibadethanemiz yıkıldı. Bizlerin ve Malatya'nın bu Camiye ihtiyacı vardı. Bu nedenle inşallah herkese hayırlı olmasını diliyorum. Allah hayırlı etsin"dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83