Akçadağ Kozluca'da Ölüm Yolu: 71 Can Gitti

Akçadağ Kozluca Mahallesi’nde, 1952 yılından bu yana yaşanan kazalarda onlarca insan hayatını kaybetti. Uyarıcı levhaların olmadığı bölgede araçların aşırı hız yapması büyük tehlike yaratırken vatandaşlar ise bu sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Sultan
Sultan
22 Temmuz 2024 Pazartesi 17:59
Akçadağ Kozluca'da Ölüm Yolu: 71 Can Gitti

Akçadağ Kozluca Mahallesi’nde trafik kazaları yıllardır can almaya devam ediyor

Mahalle’de geçen şehirler arası yolda 1952 yılından bu yana 71 ölümlü kaza meydana geldi.

Bu kazaların ana sebepleri ise araçların aşırı hız yapması ve yolda herhangi bir uyarıcı levhası bulunmaması. Yola yayaların kullanımı için trafik lambası konulmuş ancak bu lamba da tamamen çalışmaz durumda.

Geçen yıl meydana gelen kazada bir kaynakçının hayatını kaybettiğini belirten Mahalle sakinleri, bu durumun bir an önce çözüme kavuşmasını talep etti, "Yıllardır onlarca insanı kurban verdik bu sorunun artık çözülmesini istiyoruz. Kilit taşı döşesinler araçlar aşırı hız yapamasın biz resmen canımızı hiçe sayarak ekmek mücadelesi veriyoruz" dedi.

Yine aynı bölgede 13 Temmuz tarihide meydana gelen başka bir kazada ise, küçük kardeşinin ağır yaralandığını belirten Mustafa Çakıl, "Geçtiğimiz hafta meydana gelen kazada kardeşim yaralandı şimdi hastanede yoğun bakıma alındı ve yaşam mücadelesi veriyor. Araç o kadar süratli gelmiş ki kimse birşey yapamamış. Kardeşimin kırılmadık kemiği kalmadı doktorlar uyutuyor" ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri yetkililerden acilen önlem alınmasını isterken daha fazla can kaybı yaşanmadan bu sorunların çözülmesini istedi.

Son Güncelleme: 22.07.2024 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86