Ayaz'dan Belediyelere Çağrı: "Ortak Çalışmaya Hazırız"

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşmeleri 18 Temmuz itibariyle başladı. 18 saat süren görüşmelerde yasanın ilk 3 maddesi kabul edildi. Malatya veteriner hekimler odası başkanı Ekrem Ayaz, kanalımızda Güne Doğru programına konuk olarak kanun teklifi hakkında değerlendirmede bulundu.

Sultan
Sultan
23 Temmuz 2024 Salı 19:02
Ayaz'dan Belediyelere Çağrı: "Ortak Çalışmaya Hazırız"

Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin ilk 3 maddesi kabul edildi.

18 saat süren tartışmalı görüşmeler devam ederken Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ekrem Ayaz, kanalımızda Güne Doğru programına konuk olarak Pınar Kantarcıoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Ayaz, düzenlemenin yapılırken ötanazinin ilk çare olarak düşünülmemesi gerektiğini söyledi, "Ötanazi ilk çare olmamalı yaşatmak için mücadele vermeliyiz" dedi.

Başkan Ayaz, belediyelere de çözüm önerilerinde bulunarak her türlü ortak çalışmaya hazır olduklarını dile getirdi, "Belediyelerimiz öncelikle köylerden şehre hayvan taşınmasının önüne geçmeli ve tüm ilçeleri ile kordineli bir şekilde top yekün seferberlik ilan etmeli. Kırsaldaki hayvanlar bir an önce kısırlaştırılmalı şehirdekiler ise kontrolleri sık sık yapılarak kısırlaştırılmaları için teşvik edilmeli. Hayvanların sahipendirilmesi için de ciddi bir çalışma süreci yürütülmeli belediyelerimizin yetişemediği hususlarda bizler de dernek olarak veteriner hekimlerimiz ile kendilerine destek çıkmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Belediyelerin hayvanlar için barınak açması ile ilgili madde hakkında da konuşan Ayaz, Belediyelerin öncelikle sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83