Bu Bilinmezlik Tam Bir Fiyasko!

Malatya’da depremlerin ardından inşasına başlanan konutların teslimleri tam bir gizlilik içerisinde yürütülüyor. Her fırsatta gündeme getirdiğimiz TOKİ kuralarındaki 100 birimlik teslimden kentin bir haber olması vatandaşları bıktırmış durumda.

Sultan
Sultan
02 Haziran 2024 Pazar 11:48
Bu Bilinmezlik Tam Bir Fiyasko!

Malatya’daki TOKİ kuralarının gizemli ilerleyişi sürüyor.

Depremle birlikte Malatya’da on binlerce kişi evini veya iş yerini kaybetti.

35 bin 680 ağır hasarlı binanın bulunduğu şehirde 103 bin 19 konutun yapılması gerekiyor.

Totalde 48 bin 810 konutun yapımına başlanırken bu konutların 7 bin 881’i ise teslim edildi.

Ancak her ay düzenli olarak teslimi yapılacağı iddia edilen TOKİ kuralarında geçtiğimiz aylardan beri süre gelen bir belirsizlik tablosu hakimdi.

Son olarak Ak Parti Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 14 Mayıs’ta belirsizliğe son noktayı koymuş ve kuranın haziran ayında yapılacağı bilgisini vermişti.

Nitekim kura yapıldı da ancak haziran ayında değil mayıs ayının son gününde düzgün bir bilgilendirilme bile yapılmadan 96 konut 1 iş yerinin teslim edildiği söylendi.

Haberler sonrasında yetkili kurumlardan net açıklama gelmezken bireysel olarak arandıklarında ise tatmin edici bir cevap alınamadı.

Oysaki Milletvekili Ölmeztoprak, yine sosyal medyada yaptığı paylaşımla yılsonuna kadar 6 bin konutun tesliminin yapılacağını duyurmuştu.

2 aydır aksayan TOKİ kuralarının ardından böyle bir kura çekimi beklenmezken ay ortasında başka bir kura çekimi yapılıp yapılmayacağı ise belirsiz.

Gelinen son noktada Malatyalılarda, sürecin şaibeli olduğunu değerlendiriyor, "Malatya'da TOKİ ne zaman çekilmiş kime çıkmış bilmiyoruz. Genelde birşey yapılmadan öncesinde vatandaş ve basın bilgilendirilir ama bizde öyle olmuyor bir şey duymuyoruz. Herşey bitince yaptık diyorlar. Nasıl yapıyorlar nasıl yürütüyorlar bu süreci bilmiyoruz açıkçası biraz şaibeli buluyorum bu durumu. Kimlere çıktı nereden çıktı bilmek tam bir muamma kentte ne olup bitiyor bilmiyoruz" dedi. 

Malatyalılar, her fırsatta Malatya’yı 2 yıl içerisinde toparlayacakları vaadini dile getirenlerin sözlerine itibar etmiyor, "Yetkililerin söylediklerine inanmıyoruz artık. Vadettikleri sürelerde verdikleri sözleri hayata geçirebileceklerinden şüpheliyiz. Malatya'da herşey çok yavaş ilerliyor bu durum gerçekten rahatsız edici yetkililer ne düşünüyor neden etkili adımlar atmıyorlar bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

Tüm bu bilinmezliğin ortasında vatandaşlar, yetkililerden net açıklamalar beklerken sürecin şeffaf ilerlemesini istiyor, "Biz çok birşey istemiyoruz aslında sadece süreci düzgün bir şekilde anlatsınlar bilgi versinler vatandaşı daha fazla madur etmesinler istiyoruz. Depremle yeterince yıprandık artık bu sorunlarla ve belirsizliklerle boğulmak istemiyoruz. Söz verildi sözlerde durulsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83