Kasaplarda Bayram Yoğunluğu

Kurban Bayramı nedeniyle et vitrinlerini boş tutan kasaplar, kestikleri kurbanlıkları kıyma, kuşbaşı ya da farklı bir şekilde değerlendirmek isteyen vatandaşların taleplerine yetişmeye çalışıyor.

editör
editör
17 Haziran 2024 Pazartesi 12:10
Kasaplarda Bayram Yoğunluğu

Kurban Bayramı gelince en yoğun çalışan meslek grupları kuşkusuz kasaplar oluyor. 

Bayramda et satışı pek yapılmasa da et çekimi ve sucuk dolumu yapan kasaplar, vatandaşların taleplerine yetişebilmek için yoğun mesai harcıyor. 

Malatya’da kurbanlarını kesen vatandaşlar kasapların yolunu tutarak etlerini kıyma ya da kuşbaşı hale getirmek için gittikleri kasaplarda uzun kuyruklar oluşturuyor.

Kıyma çekim ücreti ise 10-15 tl arasında değişiklik gösteriyor. " Ücret herhangi bir değişim göstermedi fiyat 10- 15 TL aralığında geçen yılda bu şekildeydi. " ifadesini kullandı.

Kurban kesimi bir yana aslında etin uzmanı olan kasaplar kurban kesen vatandaşlara etin muhafazası için neler yapmaları gerektiğini anlattı. " Kurban kesildikten hemen sonra tüketilmez eti dolapta 24 saat muhafaza etmeliler ayrıca eti üst üste değil dağıtarak bir kabın içine koymalılar hem de et bekledikçe tadı da yerine oturmuş olur. " dediler.

Kasaplar ayrıca kesim konusunda da dikkatli olunması gerektiğini ifade ederken işin ehline bırakılmasını tavsiye ettiler " Her sene olduğu gibi bu sene de acemi kasaplar soluğu yine hastanede alacaklar işi bilmeyen vatandaş eline bıçak alıp ben kasabım diyor. Bizler bu işe yıllarımızı verdik işi bizlere bu işin ehlini bilenlere bıraksınlar. " şeklinde konuştular.

Son Güncelleme: 17.06.2024 13:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83