Kentten Giden De Kalan Da Yetkililerden Açıklama Bekliyor

Malatya’da devam eden belirsizlikler ve sürecin doğru yürütülememesi vatandaşları bıktırmış durumda. Öyle ki Malatya’daki esnaf ve vatandaşlar şehri terk etmeyi düşünürken depremle birlikte dağılan Malatyalılar ise kente tekrar gelmek istemiyor.

Sultan
Sultan
12 Haziran 2024 Çarşamba 09:10
Kentten Giden De Kalan Da Yetkililerden Açıklama Bekliyor

Enkaza dönen Malatya’da vatandaşlar belirsizliklerle boğuşuyor.

Depremler sonrası kentte kalan vatandaşlarda kenti terk edenlerde yaşam mücadelesi veriyor.

Kenti terk etmeyerek çalışmaya devam eden esnaf ve vatandaşın artık sabredecek hali kalmadı. 

Malatya dışına çıkan ve gelmek isteyenler ise, projelerdeki belirsizlik yüzünden gelemiyor. 

Yetkili makamlardan yeterli bilgi alamadıklarını söyleyen Malatyalılar, verilen sözlerin de güven vermediğini belirtiyor, "Seçimden önce birsürü söz verildi ancak biri bile tutulmadı. Depremde evimizi iş yerlerimiz kısaca herşeyimizi kaybettik. Bizlerin artık dayanacak gücü kalmadı. Malatya'da projeler dahil olmak üzere tam bir belirsizlik hakim bu süreçteki belirsizliğin yanı sıra yetkililerden gelen açıklamalar da hiç güven vermiyor. Artık kime inanacağımızı şaşırdık" dediler.

Oysa ki seçim sürecinde şimdiki belediye başkanlarının en büyük vaatlerinden biri kenti bir an önce ayağa kaldırmak ve kenti terk eden nüfusu geri getirmekti. 

Hemen hemen Her mahalle toplantısında mahallelilerle buluşan başkanlar, ortak akılla hareket ederek yapacakları projeler hakkında vatandaşların sürekli bilgilendirileceğini söylemişlerdi. Ancak gelinen son noktada tam bir karmaşa hâkim oldu.

Özellikle son zamanlarda gündemi hayli meşgul eden çarşı projesi ve Söğütlü cami karmaşası düşünüldüğünde sürecin nasıl ilerleyeceği ise tam bir muamma.

Vatandaşlar yetkililerden net bir açıklama beklerken ne belediyeler ne de kurum amirleri sorulara cevap vermiyor. 

Verilen cevaplar ise vatandaşları tatmin etmek yerine akıllarda daha çok soru işaretlerine neden oluyor.

Malatyalılar artık önlerini görebilmek için yetkililerden net açıklamlar bekliyor.

Son Güncelleme: 12.06.2024 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83