Kışla Esnafı Hak Arayışında Kararlı

Kışla Caddesi'nde esnafların hak arayışı devam ederken mikrofonlarımıza konuşan esnaflardan Yusuf Alataş, televizyonumuz aracılığıyla yetkililere seslenerek haklarının teslim edilmesini talep etti. Alataş, söylemleriyle rezerv alan hakkında yetkililer tarafından yeteri kadar bilgilendirilmedikleri sorusunu da akıllara getirdi.

Sultan
Sultan
22 Temmuz 2024 Pazartesi 17:30
Kışla Esnafı Hak Arayışında Kararlı

Kışla esnafı rezerv alan ve proje hakkında hala yeterli ölçüde bilgiye sahip değil.

Geçtiğimiz günlerde büyükşehir belediyesinden yapılan kamuoyu açıklamasında zemin nedeniyle bölgenin etap etap değil tek seferde projelendirilmesi gerektiği belirtilmişti ancak esnaflardan bazıları bu konuda hala yeterli ölçüde bilgiye sahip değil.

Öğleki Kışlada yıllardır esnaflık yapan vatandaşlardan Yusuf Alataş, rezerv alan konusuna değinerek sağlam binaların yıkılmasındaki amacın ne olduğunu sordu, "Rezerv alan ne için alınıyor? Neden sağlam binaları yıkmaya çalışıyorlar anlayabilmiş değilim. Bizim işyerlerimiz depremde hasar almadı. Şimdi çıkmışlar bir rezev alan diyorlar bizim iş yerlerimizi yıkmak istiyorlar ben bunu kabul etmiyom. Yıkacaklarsa da bizim haklarımızı gözetsinler" dedi.

Alataş, sahipsiz Malatya dediğimizde bizlere tepki gösteriyorlar ama hala burada yoklar diyerek yetkililere de sitemde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde caddenin elektriklerinin kesilmesine de değinen esnaf, yürütmeyi durdurma kararının tanınmamasına da tepki gösterdi, "Yürütmeyi durdurma kararına uymuyorlar haksızca elektiriğimizi kesiyorlar bu yapılan resmen yargıyı tanımamak. Devletin kurumları bu şekilde nasıl hareket edebilir" ifadelerini kullandı.

Kışla caddesi yüzünden inşaatların devam edemediğini söyleyenlere cevap veren Esnaf Alataş, hakları teslim edilmedikçe mücadeleden vaz geçmeyeceğinin de altını çizdi, "Bizlere hakkımızı savunduğumuz için tepki gösteriyorlar ancak ben hem kendim hem de kiracı arkadaşlarımla hak arayışına devam edeceğim. Ne zaman bize gelip haklarımızı teslim eder ve mağduriyetimizi giderirlerse o zaman yargıyla birlikte anlaşmaya gideceğiz" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 22.07.2024 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83