Kışla Esnafı İçin Geri Sayım Başladı

Geçtiğimiz gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yazısıyla rezerv alana alınan Kışla Caddesi’nin elektriği kesilince ortalık karışmıştı. Olay sonrası caddenin elektriğinin tekrardan verilmesiyle esnaflar dağıldı. Ancak yetkililer esnaflara hafta başına kadar bölgeyi tahliye etmelerini söyledi. Şimdilerde bölge esnafının kimi taşınmaya başlarken kimi ise, mahkeme kararını bekleyeceğini söylüyor.

Sultan
Sultan
18 Temmuz 2024 Perşembe 10:28
Kışla Esnafı İçin Geri Sayım Başladı

Geçtiğimiz gün Rezerv alan içerisinde yer alan Kışla Caddesi’nde esnaf eylem yapmıştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yazısıyla caddede bulunan iş yerlerinin elektrikleri kesilince duruma isyan eden esnaflar, caddeyi trafiğe kapatarak, eylem yapmıştı.

‘Sahipsiz Malatya’ sloganlarının yükseldiği caddede çevik kuvvet ve sivil polis geniş çaplı önlem almış, caddenin tekrardan trafiğe açılması için yoğun mesai harcanmıştı.

Esnafların tepkileri nedeniyle caddenin elektriği tekrardan verilirken esnaflara da dükkanlarını boşaltmaları için en geç pazartesine kadar süre tanındı.

Cadde üzerindeki esnafların bazıları her fırsatta belirttikleri gibi yargı sürecinin tamamlanmasını bekleyeceğini söylerken bazıları ise, toparlanmaya başladı.

Yapılan uygulamanın haksız ve hukuksuz olduğunu dile getiren esnaflar, duruma tepki gösterdi. Esnaflar, "Bu yaptıkları ne hakka ne de hukuka uymuyor. Yargıyı beklemek zorundalar bu devlet hukuk devleti nasıl kafalarına göre hareket ederler biz mahkemenin kararını bekleyeceğiz ve yargıya güveneceğiz" dediler.

Vergileri dahil olmak üzere devlete herhangi bir borçlarının bulunmadığını vurgulayan kışla esnafı, "Vergilerimizi veriyoruz. Devlete hiç borcumuz yok bu yaptıkları yıldırma politikasından başka bir şey değil. Bize bunu yapmaya hakları yok biz bu ülkenin vatandaşıyız bu toprakların insanıyız ekmeğimizle oynuyorlar" şeklinde konuştu.

Seçim zamanında kendilerine verilen sözlerin yalan olduğunu da söyleyen vatandaşlar, "Seçim zamanı kapımıza gelip sözler veriyorlardı yıl sanuna kadar kalabileceğimizi söylüyorlardı şimdi o sözlerin hepsi yalan oldu. Bırakın sözleri güncel sorunlarınızı bile çözmüyorlar. İş yerimizi pis su bastı defalarca belediyeye dilekçe verdik ancak gelip çözmediler. en sonunda ise kendi başınıza çözün dediler" ifadelerini kullandılar.

Polisle karşı karşıya getirildiklerini belirterek tepkilerini dile getiren vatandaşlar ise, caddenin Malatya’nın ticareti için önemini vurguladı.

Yetkililerin kışla caddesini yıkmak için acele ettiğini söyleyen esnaflar, bu aceleliğin nedenini de sordu. Esnaflar, "Neden bu kadar acele ediyorlar burayı yıkınca hemen yapımına başlamayacaklar. Bu bölgenin yapımı üç aşamadan oluşuyor ve en son aşama ise bizim iş yerlerimizi kapsıyor ilk önce diğer iki aşamayı bitirsinler sonra burayıda boşaltırız. Bizim iş yerlerimizin diğer etağlar için bir engeli yok neden bu acelelik" söylemlerinde bulundular.

Esnaflar, kendilerine gösterilen yerlerin ticaret için uygun olmamasının yanı sıra konteynerlerin anahtarlar teslimlerinin dahi yapılmadığını belirterek mağdur olduklarını söylediler.

Son Güncelleme: 18.07.2024 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83