Malatya'da Artan Kiralara Denetim Şart

Malatya’da, konutta artan artarken iki yıldır yürürlükte olan ‘yüzde 25 zam sınırı’ uygulamasının da sona ermesiyle birlikte kent genelindeki kira fiyatlarında ciddi artışlar görülmeye başlandı.

Sultan
Sultan
18 Temmuz 2024 Perşembe 11:43
Malatya'da Artan Kiralara Denetim Şart

Malatya’da konuta olan talep artarken kira fiyatları da yükseliyor.

İki yıldır yürürlükte olan ‘yüzde 25 zam sınırı’ uygulamasının sona ermesiyle birlikte kentte 7 ila 20 bin TL aralığında değişen kira fiyatları 13 ila 30 bin TL aralığında seyretmeye başladı.

Yetkililerin duruma bir an önce el atması gerektiğini belirten Malatyalılar, düzenlemenin şart oluğunu söylüyor, "İnsanların vicdanı kalmadı resmen artık buna bir el atılmalı devlet yerel yönetimler denetimi sağlamalı insanlar kafalarına göre fahiş fiyat uyguluyor. Depremle birlikte kiralar arttı ama son zamanlarda kiralar iki katına çıktı. Biranda ne olduda bu kiralar bu kadar yükseldi" dediler.

Devletin kiracılara yönelik verilen kira desteğinin de sonlanmasıyla kirada oturanların daha zor bir duruma sokulduğunu belirten vatandaşlar ise, ekonomiden dert yandı, "Ekonomi almış başını gidiyor elimizi attığımız her şey ateş pahası birde kiralar arttırılırsa bu insanlar nasıl geçinecek. Hiç düşünmüyorlar kiracılara verilen destek de sona erdi şimdi bu insanlar ye yiyecek ne içecek" şeklinde konuştular.

Özellikle deprem sonrasında TOKİ yapılarında fahiş fiyatların daha fazla uygulandığını vurgulayan Malatyalılar ise, "TOKİ konutlarında kiralar daha uçuk, depremden sonra fiyatları artmıştı zaten ama sorun sadece bu da değil. kendilerine toki çıkmış vatandaşlar da evlerine girmiyor. Konteynerde kalırız bir süre diyor ve evlerini fahiş fiyattan kiraya veriyorlar" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83