Sanatın Kalbi Darende’de Atıyor

Darende’de yaşayan emekli öğretmen fikri çalışkan, evini sanat atölyesine çevirerek 14 yıl boyunca hiçbir destek almadan yaptığı eserleri yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisine açtı. Çalışkan’ın nazar boncuklarıyla süslediği “Nazar Sokağı” ve doğadan atık malzemelerle oluşturduğu hareketli minyatür eserleri ise, büyük ilgi görüyor.

Sultan
Sultan
22 Temmuz 2024 Pazartesi 18:55
Sanatın Kalbi Darende’de Atıyor

Darende'de yaşayan Emekli Öğretmen Fikri Çalışkan evini sanat atölyesine çevirdi.

Fikri Çalışkan, hiçbir destek almadan 14 sene içerisinde yaptığı eserleri yerli yabancı herkesin görmesi için ziyarete açmış.

İnsan ömrünün önemli kesitlerinin ele aldığı sanat çalışması gibi sayısız çalışmaya imza atan emekli Öğretmen’in eserleri ziyaretçilerden de büyük ilgi görüyor, "Emekli olduktan sonra başladım bu işe ve 14 yılda bu kadar eseri ürettim. Eskiden beri yapıyordum çevremdekiler sadece sen görüyorsun bir yere koy da bezlerde görelim deyince bende evimi sanat evine çevirdim. Şimdilerde herkes gelip ziyaret ediyor ve çok beğeniyorlar" dedi.

Evinin önündeki sokağı nazar boncuklarıyla süsleyen fikri Çalışkan’ın, nazar sokağı adını verdiği çalışması Darende’yi ziyaret eden her kesi mest ediyor.

Sosyal ve kültürel anlamda çok sayıda esere imza atan Çalışkan, yapmış olduğu düzenekle bazı eserlerini hareketlendirerek büyük Bir sergi kurmuş, "Bazı eserleri hareketli yaptım insan hayatını ve önemli yerlerle olayları eserlerimde yansıtmaya çalıştım" ifadelerini kullandı.

Çoğunlukla doğadan ve atık malzemelerden oluşturulan minyatür eserlerin ham maddesi ise, Çalışkan’ın kendi buluşu olan bir malzemeyle yapılmış.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83