Semt Pazarları Toz İçinde

Malatya’da pazarcı esnafı sorunlarla boğuşuyor. Her geçen gün artan fiyatların dışında özellikle depremler nedeniyle pazarlarının büyük hasar aldığını belirten esnaflar yetkililere seslendi.

Sultan
Sultan
08 Ağustos 2024 Perşembe 16:59
Semt Pazarları Toz İçinde

Malatya'da deprem pazarcı esnafını da zor durumda bıraktı.

Depremden önce haftanın her günü kentin farklı bir semtinde kurulan ve bölgedeki vatandaşların uğrak noktası olan semt pazarları eski görüntülerini aratır oldu.

Pazarcı esnafı fiyatların piyasaya oranla pazarda daha uygun olduğunu ancak deprem sonrası müşterilerinin büyük oranda azaldığını söylüyor, "Pazarlar dışarıya göre daha uygun marketlerde alacakları ürünleri buradan daha ucuza temin edebilirler ancak buraya gelmek yerine en yakın marketi tercih ediyor vatandaş. Parası olan için sorun yok o zaten istediği gibi alışveriş yapıyor ama durumu kötü olanlar ise evleri yıkıldıktan sanra özellikle konteyner kentlere yerleşti ve onca yolu gelip pazardan birşey alamıyor" dedi.

Özellikle depremden büyük hasar alan mahallelerde kurulan pazarlarda enkaz kaldırma çalışmalarının yeterince iyi yapılamadığını belirten esnafla vatandaş, "Pazarlarımızın eski neşesinden eser kalmadı mahallemiz yıkıldığı gibi enkazlar düzğün şekilde kaldırılmıyor ve biz bu tozun toprağın içerisinde yaşamaya devam ediyoruz. Esnafın ürünleri tozdan telef oluyor bizler ise evimize meyve sebze değil toz toprak alıyoruz resmen. Buradan yetkililere sesleniyoruz lütfen buna bir çözüm bulunsun ve en azından bu enkaz kalıntıları temizlensin" ifadelerini kullandı.

Deprem sonrasında enkazlar nedeniyle sorunlu mahallelerde kurulan pazarlara artık pazarcı esnafının bile gelmediğini söyleyen esnaflar, "Durumumuz içler acısı öyleki yıkıntının çok olduğu semtlere artık pazarcı esnafı bile gelmiyor. Müşterimiz azaldı ve biz buraya getirdiğimiz malın çoğunu telef ediyoruz. Bizlerde evde boş boş oturmaktansa tezgahımızı açtık diyebilmek için geliyoruz" söylemlerinde bulundular. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86