Söğütlü Cami Emekliler Parkına Yapılıyor

Malatya'nın en tartışmalı projelerinden biri olan Söğütlü Camisi’nin yeri, bir kez daha değiştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Malatya ziyareti sırasında yaptığı açıklamayla, caminin Emekliler Parkı'na inşa edileceğini duyurdu.

Sultan
Sultan
09 Temmuz 2024 Salı 11:21
Söğütlü Cami Emekliler Parkına Yapılıyor

Söğütlü Cami Vatandaşın Toplanma Alanı Olan Emekliler Parkına yapılıyor.

Emekliler Parkı, özellikle yaşlı vatandaşların dinlenme ve sosyalleşme alanı olarak büyük önem taşıyordu.

Depremin ardından parka iş yerlerini kaybeden bölge esnafı yerleştirilmiş ve parka Söğütlü cami yapılacağı iddiaları ise yalanlanmıştı.

Ancak gelinen son noktada yalanlanan iddialar gerçek oldu bir zamanlar Emeklilerin vakit geçirdiği şimdilerde ise esnafın ekmek kapısı olan parka Söğütlü cami yapılacak.

Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanı murat kurum Malatya ziyaretinde yaptığı açıklamayla caminin emekliler parkına yapılacağını ve cami esnafının da yine cami altına konumlandırılacağını söyledi.

Esnaflar caminin emekliler parkına yapılmasına sevinse de sürecin ilerleyişinin belirsizliğinden dert yandı, "Eski yerinden eser kalmadı zaten emekliler parkına yapılması çok iyi olur altına da yine kendi esnafı konacakmış bu haber bizi memnun etti ancak ne zaman yapılacak nasıl olacak o kunular hala belirsizliğini koruyor. Biran önce bilgi verseler bizlerde önümüzü görebilsek çok iyi olur" dedi.

Ayrıca Esnaflar Söğütlü cami projesine çarşı projesinin bitiminden sonra başlanmasından yana, "Bize göre en uygun olanı çarşı projesinin bitirilerek oradaki esnafların yerlerine yerleştirilmesi ve cami esnafının da uygun yerlere geçmesi olacaktır. Projeye şimdi başlarlarsa şehir merkezi tamamen inşaat alanına döner. Zaten devam eden çarşı projesi var kışlayı yıkıyorlar bir de burası çıkarsa tamamen bir çıkmazın içerisinde kalırız. Umuyoruz ki talebimiz dikkate alınır" şeklinde konuştu.

Yetkililere istendiği zaman ulaşamadıklarını da belirten esnaflar, sitemde bulundu, "İstediğimiz zaman bir tek yetkiliye ulaşamıyoruz. Biri bile gelip bizi dinlemiyor bakan geldi birkez indirip buraya yanımıza getirmediler. Biz insan yemiyoruz siz bizim oylarımızla bizim dertlerimize çare olmak için geldiniz neden gelip bizimle konuşumuyorsunur" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83