Üçbağlar Mahallesi Enkaz Altında!

Üçbağlar mahallesinde depremin ilk gününden beri sorunlar bitmek bilmiyor. Depremde yıkılan binaların enkazları hala tam olarak temizlenmezken sıcaklıklarla birlikte enkazlarda biriken çöpler haşere oluşumuna da neden oluyor.

Sultan
Sultan
23 Temmuz 2024 Salı 18:29
Üçbağlar Mahallesi Enkaz Altında!

Üçbağlar mahallesinde depremden bu yana yavaş ilerleyen çalışmalar mahalleliler başta olmak üzere vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.

Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç, depremin ilk zamanlarında beri üçbağlar mahallesinde devam eden sorunları mikrofonlarımıza anlattı.

Mahallede bulunan ağır hasarlı binaların yıkımının yavaşlığına değinen Ortaç, "Binaların yıkımı çok yavaş ilerliyor yıkılan binaların enkazları ise hemen kaldırılmadığından haşereler bu çöplüğün içerisinde ürüyor. Bölgedeki halkı da etkiliyor. Bir an önce bu sorunların çözülmesini talep ediyoruz" dedi. 

Yıkım ihalelerinin denetlenmesi gerektiğini belirten Abdulvahap Ortaç, enkazların kaldırılmasıyla kışla caddesinde bulunan esnafların yeni yerlerine taşındıktan sonra oluşacak otopark sorununun da çözüleceğini vurguladı, "Bu enkaz buradan kalkıp düzeltilince yakında yeni yerine geçecek olan kışla esnafımız için de araçlarını koyabilecekleri otopark alanları açılmış olacak" şeklinde konuştu.

Konteynerlere yerleşecek esnaflara da seslenen Ortaç, her türlü konuda kendilerine yardımcı olabilmek için ellerinden gelen tüm imkanlarla çalışacaklarını söyledi.

Başkan Abdulvahap ortaç, petrol istasyonunun hemen yanında bulunan ve daha önce AVM yapımı için projelendirilen alan hakkında da konuşarak hızlıca ıslah çalışmalarının başlatılmasını da istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86