Ücretsiz Hukuk Danışmanlığı Başladı

Malatya’da Ücretsiz Hukuk Hizmeti dönemi başlarken deprem bölgelerinde yaşanan yıkımlar sonucunda mağdur olan vatandaşlar için de sevindiren bir karar alındı. Bizlerde her iki konu ile alakalı mikrofonlarımızı işin uzmanına uzattık ve konunun detaylarını kendilerinden aldık.

Sultan
Sultan
11 Temmuz 2024 Perşembe 12:23
Ücretsiz Hukuk Danışmanlığı Başladı

Depremzedeler için önemli iki gelişme yaşandı.

Ücretsiz hukuk hizmeti, Malatya Barosu tarafından başlatılırken deprem mağdurlarını sevindiren mahkeme kararı da çıktı

Her iki konuya ilişkin mikrofonlarımıza konuşan Avukat Hatun Kayaş, detaylı bilgi vererek soruları yanıtladı.

Depremden etkilenen vatandaşların hukuki sorunlarını çözmek ve haklarını korumak amacıyla hayata geçirilen bu hizmet, bölge halkı için büyük bir destek oluşturacak. 

Öte yandan, depremde yıkılan taşınmazların yapı bedelinin müteahhitler tarafından ödenmesi hükmü de davadan davaya değişiklik gösterebilecek. 

Mahkemenin müteahhitlere yönelik kararının, yapı güvenliği ve sorumluluğu konusunda önemli bir örnek teşkil ederken müteahhitler kusurlu bulunduğu yüzde ile sorumlu tutulacak. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86