Vatandaşlar Söğütlü Cami Projesinin Amacını Anlamadı

Malatya'nın gündemini uzun süredir meşgul eden ve bir türlü kendisine yer bulunamayan Söğütlü Cami sonunda yerinden edilerek projelendirilebilmiş ve konum olarak yeni caminin yanı seçilmişti. Malatya Vuslat TV olarak sokağa çıktık yeni projeyi vatandaşlara sorarak konuyla ilgili düşüncelerini aldık. Detaylar haberimizde.

Sultan
Sultan
12 Haziran 2024 Çarşamba 10:54
Vatandaşlar Söğütlü Cami Projesinin Amacını Anlamadı

Söğütlü cami projesiyle ilgili tartışmalar devam ediyor.

Yıkımından bu yana birçok fikrin ortaya atıldığı ve skandallarla gündeme gelen çarşı projesinde yetkililer sonunda Söğütlü Cami'ye bir yer bulabildi.

Ancak o yer tarihi Yeni Cami'nin yanı olunca tartışmalar yine alevlendi.

Kapasitesi büyütülerek yeniden projelendirilen yapı ihtişamıyla Yeni Cami'yi gölgede bıraktı.

Malatyalılar ise proje hakkında konuşarak iki caminin yan yana yapılmasındaki amacın ne olduğunu sordu, " Her iki caminin yan yana yapılmasındaki amaç ne sormak istiyorum dünyanın neresinde böyle bir uygulama var" dediler.

Önceliğin ibadethaneler değil iş yeri ve konutlar olması gerektiğini savunan vatandaşlar, cemaati olmayan caminin anlamsız olduğu görüşünde, "Bizim önceliğimiz iş yerleri ve konutlar çarşı zemini zaten sağlam değil üzerine inşaat yapabilmek için aylarını harcadılar bu yapılar ne kadar güvenli bilemiyorum. Tüm bunları geçtim her iki ibadethaneyi neden yana yana yapıyorlar anlamış değilim. İş yerleri e konutları bitmemiş bir çarşıda camilerin olmasının ne anlamı var ibadetimizi evimizde mescidtlerde de yapabiliriz önceliğimiz bu olmamalıydı" ifadelerini kullandılar.

Şehir yeniden imar edilirken kültürel dokunun korunacağı vadini verenlere atıfta bulunan vatandaşlar, bu projeyle tarihin korunamayacağını söyledi, "Tarihi yapıyı ve çarşıyı eski haliyle koruyacaklarını söylüyorlardı ancak yapılan projenin eski çarşı görüntüleriye alakası bile yok. Bu projeyle tarihi nasıl koruyacaklar. Dünyanın neresinde iki cami yan yana konumlandırılmış. Bir örneği istanbul'da mevcut o bile camiden çok bir yaşam alanı olarak dizayn edilmiş" şeklinde konuştular.

Son Güncelleme: 12.06.2024 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83