Yeşilyurt’ta Bir Müteahhit Krizi Daha

Yeşilyurt Çilesiz Mahallesinde bulunan MRT evleri sitesi sakinlerinin siteyi yapan Müteahhit ile yıllardır başları dertte. Evlerin satıldığı zaman gösterilen proje görselleriyle gerçeklerin tamamen farklı olduğunu belirten site sakinleri 6 yıldır Müteahhit tarafından oyalandıklarını ve kandırıldıklarını söylüyor.

Sultan
Sultan
22 Temmuz 2024 Pazartesi 18:28
Yeşilyurt’ta Bir Müteahhit Krizi Daha

Çilesiz mahallesinde inşasına başlanan MRT evleri sitesi vadedildiği gibi bitmedi.

2018 yılında yapımına başlanan site hızlıca devam ederken toprak sahiplerinin haklarının teslim edilmesinin ardından diğer daireler ise Müteahhit tarafından bir bir satılmış.

6 yılı aşkın süredir yapılmış olan sitede zaman içerisinde proje hiçbir gerekçe gösterilmeden değiştirilmiş ve site sakinleri ise çeşitli bahanelerle oyalanmış.

Vatandaşlar, Proje tanıtımlarında havuzlu, geniş otopark alanlı, çocuklarının zaman geçirebileceği geniş oyun sahası ve yeşilliğiyle depreme dayanıklı güzel evler aldıklarını düşünürken proje bitiminde tüm vaatler hayal olmuş.

En başından beri çocuklarının oyun sahası olarak projelendirilen alan ise Müteahhit tarafından ofise çevrilerek haksızca işgal edilmiş.

Oluşturulan yapının resmi makamlarca evrakta sahtecilik yapılarak oluşturulduğunun kanıtlandığını belirten site sakinleri, resmi makamlarca yıkılmasına karar verilmesine rağmen yapının hala çeşitli bahanelerle yıkılmadığından dert yandı, "Defalarca şikayet ettik ama bir türlü yıkmadılar her seferinde geliyorlar ama tek telefonla tekrardan yıkmadan gidiyorlar. Araya hatrı sayılır yakınlarını koyarak bizi çeşitli bahanelerle oyalıyor resmen" dedi.

Yeşilyurt belediyesine giderek durumu anlatmış ve kendilerinden söz almış ancak hala yapı yıkılmamış.

Projede yeşil alan olarak gösterilen bir dönümlük alan da Müteahhit tarafından anlaşmaya konan bir madde ile gasp edilmiş ancak site sakinleri bu maddenin resmiyette bir geçerliliğinin olmadığını söyleyerek haklarını geri istiyor.

Vatandaşlar, belediyenin çeşitli bahanelerle bir türlü yıkmadığı yapının yanı sıra Müteahhit'in enkazını kaldırmak için tüm imkanları seferber ettiğini dile getiriyor.

Ayrıca Müteahhit site sakinlerine eşya taşınması için bir yük asansörü yapacağı sözü de vermiş ancak o sözde diğerleri gibi hayalden ibaret kalmış.

Bununla birlikte arsa sahiplerinin Müteahhit iş birlikleri olduğu gerekçesiyle kendilerine yardımcı olmadıklarını söyleyen site sakinleri bu nedenle yönetim planını da değiştiremiyorlar, "Arsa sahiplerinin Müteahhit ile hala iş ilişkisi devam ettiği için bize yardım etmiyorlar resmen yalnız bırakıldık" ifadelerini kullandılar.

Gelinen son noktada vatandaşlar mahkemeye başvurarak Müteahhit dava ederek hak arayışını sürdürürken bir yandan da artık seslerinin duyulmasını istiyor, "Mahkeme sürecimiz devam ediyor bir kere gelerek incelemede bulundular ikinci raporun çıkmasını bekliyoruz. Artık bir an önce bu sorundan kurtulmak istiyoruz" şeklinde konuştular.

Çocuklar ise bir an önce havuzlarına ve oyun alanlarına kavuşmak istiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83