‘Zam Zamada Zam’

Malatya’da otobüs, trambüs ve özel halk otobüslerinde geçerli olmak üzere ulaşıma zam yapıldı. Alınan bu karara göre, sivil 10 TL’den 14 TL’ye, öğrenci ise 7 TL’den 9 TL’ye çıkarılırken vatandaşlar ise duruma tepki göstererek indirim talebinde bulundu.

Sultan
Sultan
22 Temmuz 2024 Pazartesi 17:47
‘Zam Zamada Zam’

Malatya’da otobüs ücretlerine zam yapıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, şehir içi ve ilçe toplu taşıma ücret tarifelerine zam yaptığını duyurdu.

Alınan bu karara göre, sivil 10 TL’den 14 TL’ye, öğrenci ise 7 TL’den 9 TL’ye çıkarıldı. Kredi kartıyla toplu taşıma araçlarına biniş ise 16.45 TL oldu.

Ulaşımda yaşanan bu artış, ekonomik sorunlarla boğuşan Malatyalıların bütçelerini biraz daha zorlayacak gibi görünüyor.

Zam haberini duyan Malatyalılar, tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar Ulaşım ücretlerinin artmasının bütçelerini daha da zorlayacağını ifade etti, "Bu zamlarla birlikte daha fazla giderlerimiz oldu. Kira, faturalar deken mutfak masraflarına bile yetişemiyoruz. Birde üzerine ulaşım derdi çıktı hayat çok pahalı insanlar nasıl geçinecek nasıl hayatını idame edecek bilmiyorum" dedi.

Malatya’da birçok vatandaş, toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın ardından indirim talep ediyor, "Devlet daireleri en azından indirim yaparak bütçemize katkı sağlaya bilir yada zam yapmayarak bizi daha müşkül bir duruma sokmamalı toplum yararı gözetilmeli" ifadelerini kullandı.

Yetkililerin, vatandaşların indirim konusundaki taleplerine nasıl cevap vereceği ise merak konusu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83